Problem z opcjami

Potrzebujesz pomocy zajrzyj na pewno coś znajdziesz.

Problem z opcjami

Postprzez luxer852 » Cz, 15 lut 2018, 12:45

Witam

Mam problem z grą spellforce złota edycja, który polega na tym, że w menu gdy chcę wejść w zakładkę opcje gra wyłącza mi się do pulpitu. Nigdy wcześniej nie miałem tego problemu przechodzę spellforce kilka razy do roku, a ostatnio kupiłem nowy komputer i pojawił się wymieniony powyżej problem. Mam nadzieje, że ktoś zna przyczynę tego problemu.
luxer852
Niemy Mędrzec
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 15 lut 2018, 12:41
Pochwały: 0
Ostrzeżenia: 0/5
    Windows Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez Bezix » Cz, 15 lut 2018, 15:07

Mój kuzyn miał podobnie gdy kupił sobie nowego PC ( dosyć high-endowego z GTX 1070 i i7, z dobrym monitorem 1080p ). O ile pamiętam to problem rozwiązało włączenie gry w oknie.
Avatar użytkownika
Bezix
Łowca postów
 
Posty: 177
Dołączył(a): N, 13 lut 2011, 22:10
Pochwały: 2
Ostrzeżenia: 0/5
Postać w RPG: Terill Senus
    Windows 7 Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez MagnusArias » Cz, 15 lut 2018, 16:42

Patcha dla procesorów Intela zainstalowałeś?
Avatar użytkownika
MagnusArias
Tańczący z warnami
 
Posty: 422
Dołączył(a): N, 13 lut 2011, 22:10
Skąd: ETM
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 0/5
Postać w RPG: Thalon Van Leyen
    Windows Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez luxer852 » Pt, 16 lut 2018, 12:36

Patcha mam, mogę normalnie grać tylko nie mogę wejść w opcje, a gry w oknie nie mogę uruchomić. Próbowałem wielu sposobów np.: alt + enter albo dopisywałem w właściwościach w elemencie docelowym końcówki:
-w
-window
-windowed
-windowmode
-windowedmode
Nic nie pomaga
luxer852
Niemy Mędrzec
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 15 lut 2018, 12:41
Pochwały: 0
Ostrzeżenia: 0/5
    Windows Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez MagnusArias » Pt, 16 lut 2018, 16:49

Możesz ręcznie wybrać ustawić opcje w pliku "config.lua" w katalogu z grą.
Avatar użytkownika
MagnusArias
Tańczący z warnami
 
Posty: 422
Dołączył(a): N, 13 lut 2011, 22:10
Skąd: ETM
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 0/5
Postać w RPG: Thalon Van Leyen
    Windows Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez luxer852 » Wt, 20 lut 2018, 11:39

Nie mogę ręcznie ustawić ponieważ w tym pliku ci mi podałeś znajduje się tylko to:

Stored =
{
LastPlayedFree = "24",
}
UserInterface =
{
SkipTutorial = 0,
}

Nic więcej tam nie ma
luxer852
Niemy Mędrzec
 
Posty: 3
Dołączył(a): Cz, 15 lut 2018, 12:41
Pochwały: 0
Ostrzeżenia: 0/5
    Windows Chrome

Re: Problem z opcjami

Postprzez MagnusArias » Śr, 21 lut 2018, 09:39

To jedziesz na domyślnych ustawieniach.
Poniżej podsyłam konfigurację na wysokich ustawieniach, po prostu wklej do tego pliku i uruchom grę.

Spoiler:
Avatar użytkownika
MagnusArias
Tańczący z warnami
 
Posty: 422
Dołączył(a): N, 13 lut 2011, 22:10
Skąd: ETM
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 0/5
Postać w RPG: Thalon Van Leyen
    Windows Chrome


Powrót do Pomoc

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość